Alt om reiseforsikring med kredittkort

En av de største fordelene med kredittkort er at du i mange tilfeller kan få reiseforsikring. Dette er nærmest blitt en norm når det gjelder kredittkort, fordi mange kredittkort blir valgt utelukkende fordi de tilbyr en reiseforsikring med gunstige vilkår. En reiseforsikring dekker uventede kostnader i tilfelle av at du skulle komme i problemer mens du er ute og reiser. Man kan få reiseforsikring, en såkalt helårsforsikring, som gjelder på alle reiser og ikke kun for den gjeldende reise, gjennom et forsikringsselskap, men det mange ikke vet er at en del kredittkortselskaper også tilbyr reiseforsikring.

re:member MasterCard er kåret til best i test. Kredittkortet gir deg virkelig mange fordeler både i Norge og i utlandet, og har ikke noen øvre grense på hvor mye Cashback du kan få.

Kredittramme:
150000 kr.
Krav til inntekt:
120000 kr
Kredittkorttype:
Visa
Alder:
18 år
Fordeler:
- Inntil 25% cashback på nett
- Høy kredittgrense: 150.000 kr
- Reise- og avbestillingsforsikring
Søk nå

Populært kredittkort!

Annonse
Kredit eksempel:

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Bank Norwegian sitt kredittkort, Norwegian-kortet, er et komplett kredittkort. Det lar deg spare til reisen hele året, og er det eneste kortet du trenger å ha med deg på reisen. Alt du betaler med kortet, gir deg CashPoints.

Kredittramme:
500000 kr.
Krav til inntekt:
0 kr
Kredittkorttype:
Visa
Alder:
18 år
Fordeler:
- Cashpoints på alle kjøp (inntil 20% på flybilletter og 1% på alle andre kjøp)
- 5% cashpoints hos kolonial.no
- Reise- og avbestillingsforsikring
Søk nå

Populært kredittkort!

Annonse
Kredit eksempel:

Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764

1% fast rabatt på dagligvarer og drivstoff (2% hos Shell)
Inntil 10% rabatt i brede kategorier
Lav rente

Kredittramme:
100000 kr.
Krav til inntekt:
180000 kr
Kredittkorttype:
Visa
Alder:
23 år
Fordeler:
- 1% fast rabatt på dagligvarer og drivstoff (2% hos Shell)
- Inntil 10% rabatt i brede kategorier
- Lav rente
Søk nå

Populært kredittkort!

Annonse
Kredit eksempel:

Eks ved utsatt betaling: Eff. rente 20,43 %, 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 596 kr.

Benytter du yA Kredittkort har du et unikt fordelsprogram. Du bestemmer nemlig selv dine egen rabatt, og du får muligheten til å spare gode penger. Ut over det er det flere gode fordeler ved yA kredittkort!

Kredittramme:
100000 kr.
Krav til inntekt:
200000 kr
Kredittkorttype:
Visa
Alder:
20 år
Fordeler:
- Vinner av beste dagligvarekort test
- Inntil 50 dagers gratis kreditt
- Gratis reiseforsikring med avbestillingsforsikring
Søk nå

Populært kredittkort!

Annonse
Kredit eksempel:

Eks ved utsatt betaling: eff.rente 22.9 %, 15.000, -o/12mnd. kostnad:1.744, totalt:16.744

Komplett Bank arbeider for at kunden skal være fornøyd, og er opptatt av å tilby den mest fleksible forbrukskreditten på markedet og innskudd til gunstige vilkår. Opptil 50 dagers rentefri kreditt på alle varekjøp og bonus på alle varekjøp.

Kredittramme:
100000 kr.
Krav til inntekt:
50000 kr
Kredittkorttype:
Mastercard
Alder:
20 år
Fordeler:
- 1% bonus på alle kjøp, 2% på nett og 3% på Komplett
- Ingen årsavgift, kortet er dermed 100% gebyrfritt.
- Reise-, avbestillings og ID-tyveriforsikring
Søk nå

Populært kredittkort!

Annonse
Kredit eksempel:

Eks ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,20%, 15.000kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.

Med Flexivisa får du 4% på alle kjøp, penger tilbake når du handler og gode tilbud! Betaler du med Flexi Visa i Norge eller utlandet*, får du 4 % bonus på kjøpet innenfor den bonuskategorien du har valgt. Har du f.eks. valgt “Bensin”, vil du få 4 % rabatt uansett om du velger å fylle hos Shell, Statoil eller andre bensinstasjoner. Flexi bestemmer altså ikke hvilken leverandør du skal benytte.

Kredittramme:
100000 kr.
Krav til inntekt:
50000 kr
Kredittkorttype:
Visa
Alder:
18 år
Fordeler:
- 4% cashback på drivstoff, klær/sko, sportsutstyr eller flybilletter
- Høy kredittgrense: 100.000 kr
- Gode utvalgte rabatter
Søk nå

Populært kredittkort!

Annonse
Kredit eksempel:

Eks:  Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

1% bonus på alle kjøp
40 øre/liter drivstoffbonus hos Shell
80 øre/liter drivstoffbonus første 30 dager hos Shell

Kredittramme:
75000 kr.
Krav til inntekt:
180000 kr
Kredittkorttype:
Mastercard
Alder:
20 år
Fordeler:
- 1% bonus på alle kjøp
- 40 øre/liter drivstoffbonus hos Shell
- 80 øre/liter drivstoffbonus første 30 dager hos Shell
Søk nå

Annonse
Kredit eksempel:

Eks ved utsatt betaling: eff.rente 26.39 %, 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.990,-

Mastercard eller Visa med reiseforsikring

Man kan få reiseforsikring med både Mastercard og Visa, men det er mange kredittkortselskaper som tilbyr reiseforsikring i dag. For at reiseforsikringen skal tre i kraft er det noen vilkår som skal oppfylles. Ofte er reiseforsikringen som hører med til kredittkortet helt gratis, og du slipper derfor omkostningene ved å tegne reiseforsikring. Dette er en fordel for mange, men det er viktig å vurdere om reiseforsikring kun gjennom kredittkort er nok, eller om man skal tegne en helårsforsikring – hvor kredittkortforsikringen fungerer som en slags bonusforsikring.

En reiseforsikring vil typisk tre i kraft med kredittkort hvis minimum 50% av den totale kostnaden av reisen er betalt med kredittkort. Derfor er det mange som betaler fly og hotell med kredittkortet, så denne summen i mange tilfeller er dekket. Hvis du er på bilferie kan disse kostnadene være vanskeligere å dokumentere. Hvis man bruker kredittkortet som primært betalingsmiddel, har man i mange tilfeller også kjøpsforsikring. Dette kan også være en god måte å sikre seg at man har oppfylt vilkåret om at 50% av totalsummen dekkes av kredittkortet. Vilkårene er litt forskjellige fra kredittkort til kredittkort, så det kan være en god ide å sette seg inn i vilkårene for det gitte kredittkort, før du velger hvilket kredittkort som passer best til dine behov.

Når gjelder reiseforsikring med kredittkort?

Forsikringen er stort sett gjeldende et vist antall dager og en reiseforsikring med kredittkort dekker ofte lenger reiser enn det en helårsforsikring gjør. De som dekkes av en eventuell reiseforsikring må ha felles reiserute og kortholder skal selv delta på reisen for at reiseforsikringen skal være gyldig.

Når du klikker inn på de enkelte kort, kan du lese mer om vilkårene som gjelder for de bestemte kortet. Det er viktig at du finner et kredittkort med forsikringsvilkår som passer til deg og dine behov. I mange tilfeller dekker reiseforsikring med kredittkort lengre reiser enn helårsforsikring, reiseforsikring gjennom kredittkort kan også dekke andre medreisende hvis de er blitt betalt for med det gjeldende kredittkort. Mange velger en løsning hvor reiseforsikringen gjennom kortet fungerer på toppen av en helårsforsikring, på denne måten er man dobbelt sikret. Ulempen ved dette er at du da fremdeles skal betale for helårsforsikringen.  Hvis man ikke har en helårsforsikring, eller velger å ikke ha det, kan en reiseforsikring med kredittkort være bedre enn ikke å ha en forsikring i det hele tatt. Det er allikevel viktig å huske på at en del vilkår skal være oppfylt før reiseforsikringen trer i kraft.

Hva dekkes av reiseforsikring gjennom kredittkort?

  • Hvis man mister bagasje eller verdigjenstander på reisen.
  • Forsinkelse av bagasje. Her dekkes forsinkelser fra fire timer, stort sett både av helårsforsikring og kredittkort.
  • Sykdom – i fall av sykdom på reisen, sykehusinnleggelse og eventuell hjemsendelse.
  • Dødsfall og invaliditet.
  • Ulykkesforsikring – hvis det mot alle formodning skulle skje en ulykke på reisen, kan kredittkort og eventuelt helårsforsikring dekke kostnader.
  • Ansvarsforsikring – i tilfelle av at man påfører andre tap eller skade, kan kredittkortforsikringen spille en rolle.
  • Man kan i mange tilfeller også få refundert reisekostnadene i tilfelle man er nødt til å avbestille/avlyse reisen.

Ulemper ved kredittkortforsikring

Noen ulemper ved å ha reiseforsikring gjennom kredittkort er at kredittkortselskapene av og til utbetaler lavere beløp enn en helårsforsikring typisk vil gjøre. Det kan derfor være en fordel å ha begge deler, og dermed være dobbelt forsikret. I noen tilfeller skal man også betale egenandel for at forsikringen skal dekke inn. Reiseforsikringen med kredittkort dekker i mange tilfeller også færre risikable aktiviteter enn en typisk helårsforsikring. Det kan av og til også være aldersbegrensninger i reiseforsikring, både helårsforsikring og med kredittkort.

Helårsforsikring eller reiseforsikring på kredittkort

Det er altså lurt å ha en reiseforsikring uansett om du velger å dekke deg inn dobbelt – med både kredittkort og helårsforsikring eller velger en av delene. Hvis uhellet er ute, kan det være penger å betale. Hvis man i siste øyeblikk finner ut av at man ikke kan reise allikevel, kan det være deilig å vite at man kan få pengene tilbake. Det er også en stor fordel å kunne bli kompensert for bagasje, hvis man skulle være så uheldig at den ble forsinket – eller borte. Så er ikke hele ferien ødelagt!

Sykeforsikring i utlandet

Det er også verdt å notere seg at sykehusopphold og legebesøk i utlandet kan bli veldig dyrt hvis ikke det dekkes av en forsikring. Det er i enkelte tilfeller snakk om flere hundrede tusen kr, som mange ikke har til rådighet. En reiseforsikring dekker ofte utgifter i forbindelse med sykdom, skader eller sykehusopphold. Det er viktig å sette seg inn i hvilke tilfeller forsikringen dekker, hvis du for eksempel er på en reise for å utøve ekstremsport eller andre høyrisiko aktiviteter. I disse tilfellene er det ikke alltid at forsikringen dekker. Hvis du sammenligner helårsforsikring og kredittkortforsikringen, er det forholdsvis like vilkår. Det kan være større aldersbegrensninger på kredittkortforsikring. Til gjengjeld dekker helårsforsikringen typisk kun forsikringstaker hvor kredittkortet kan dekke opptil tre medreisende. Når du velger forsikringstype er det derfor viktig å ta hensyn til egne behov, før du bestemmer deg. Du kan selvfølgelig ikke forutse hva som kan skje på reisen, men det kan være en god ide å være så godt dekket inn som mulig.

Reiseforsikring vs. kredittkort

Den største fordelen med reiseforsikring med kredittkort, er at den er gratis. Selv om man i mange tilfeller skal betale en egenandel, kan det lønne seg sammenlignet med en helårsforsikring. Man skal huske på, at man i mange tilfeller ikke får like mye utbetalt med kredittkortforsikringen. Derfor er det mange som velger å bruke denne som bonus heller enn primærforsikring. I noen tilfeller kan man også søke om resten av et beløp fra kredittkortforsikringen, hvis helårsforsikringen ikke dekker hele tapet.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *